Djurö Stavsnäs Föräldraförening

Barnhack

Programmeringsskola för barn som bor på Stavsnäs/Djurö/Vindö

Vill dina barn lära sig att programmera? Nu får de chansen när vi träffas under ett par timmar i påsk och går igenom grunderna i Scratch
– en programmeringsmiljö särskilt framtagen för barn!

Genom att använda sig av ett enkelt gränssnitt och roliga uppgifter går det fort att börja göra egna spel i ”Scratch”, en mjukvara som är framtagen av MIT (Massachusetts Institute of Technology) särskilt för att lära barn grunderna i programmering. Det mesta görs med dra-och-släpp och programmet finns på svenska.

Det krävs inga förkunskaper för att börja med Scratch, förutom att kunna läsa lite på svenska. Göran Ehrsson från Technipelago AB (ett Djuröföretag) går igenom grunderna i Scratch och vi gör ett första enkelt spel tillsammans. Sedan får alla börja göra egna spel och vi hjälps åt att komma på bra idéer och roliga uppslag.

Det här är en första pilottest av programmeringsskola för barn som bor på Stavsnäs/Djurö/Vindö. Evenemanget är ett samarbete mellan Djurö Stavsnäs Föräldraförening och Technipelago AB. Om evenemanget blir omtyckt fortsätter vi under året med flera programmeringsträffar, så kommer du inte med den här gången har du förhoppningsvis flera chanser framöver.

Läs mer om barnhack hos Stiftelsen för internetinfrastruktur.

Har du frågor? Kontakta barnhack@djurhamn.se

Djurhamn.se

OBS! Glöm inte att ta med en egen dator med en webbläsare som har den senaste versionen av Flash.

Technipelago AB

Ladda ner denna information i PDF-format

Ladda ner bakgrundsbild